Sæsonens program 2017-18

Dansk Nationalkomité for ICTM

Forum for musik og dans i verden

Sæsonens foredrag 2017-2018

Mandag d. 23. oktober 2017 kl. 19.30 på Det Kongelige Bibliotek, Kulturarvssalen,Diamanten, etage E-øst, Søren Kierkegaards Plads 1 1221 København K

Foredrag med Mads Kjøller-Henningsen: Ung spillemand anno 2017.

 

Med vinkling på ældre danske folkemusiktraditioner vil spillemand Mads Kjøller fortælle om udviklingen i sit musikalske livsforløb frem til i dag, herunder om det traditionelle materiales betydning for hans virke før og nu. Undervejs skal vi høre forskellige musikeksempler fra cd og fra Mads Kjøller selv på tværfløjte.

Anden del af oplægget vil handle om Mads’ refleksioner over og bidrag til de unges egne stævner for henholdsvis folkemusik og -danseinteresserede, ROD og FOD, samt om andre nye folkemusiktiltag i dag.

Mandag d. 5. februar 2017 kl. 19:30 Metronomen, Godthåbsvej 33, 2000 Frederiksberg.

Foredrag med Benjamin Bøgelund Bech: Islandsk instrumentalmusik

 

Flere og flere begynder at få kendskab til den islandsk sangtradition, men færre ved at der også findes en instrumental tradition, som lige som den danske spillemandsmusik har været samlingspunkt for sociale lejligheder. Dette foredrag vil tage udgangspunkt i det kunstneriske arbejde og forskning som Benjamin Bech har gjort over de sidste 4 år. Vi vil snakke om den islandske spillemandsmusiks rolle, udbredelse og hvorfor den i dag nok for de fleste er en overset størrelse.

Copyright © All Rights Reserved