Galleri

Dansk Nationalkomité for ICTM

Forum for musik og dans i verden

Fra tidligere arrangementer

Mandag d. 4. februar 2019

Et halvt århundrede med ”fremmed” musik

ved John Høyer Nielsen

 

Et halvt århundrede med ”fremmed” musik.

Tilfældigheder og en sund portion nysgerrighed sporede John ind på fremmede kulturers musikalske traditioner og udtryksformer. Langvarige ophold i Mellemøsten og Asien i 60-erne og 70-erne forstærkede interessen for det mylder af klassisk og folkelig musik som fandtes og delvist stadig findes, udenfor den vestlige eller europæiske musikkultur.

Musik som nærmest var ukendt i Danmark.

Landets første musiklov, vedtaget i folketinget i 1975, muliggjorde oprettelsen af Musikcirklen, forening for fremmed musik, som John var medstifter af, og som gennem en tiårig periode præsenterede levende musikere fra Asien, Mellemøsten og Nordafrika ved næsten 300 koncerter rundt om i landet. John var også medstifter af Dansk selskab for traditionel musik nu kendt som Dansk Nationalkomité for ICTM: Forum for Musik og Dans i Verden og som i de seneste 40 år har repræsenteret forskningen i andre kulturers musik og dans.

 

D. 15. januar 2019 havde vi en yderst interessant rundbordsdiskussion, der started med et oplæg om musiketnologi på konservatoriet ved Olga Witte, som underviser på det Jyske Musikkonservatoriums GLOMAS-linje og Emil Jensen, der er forhenværende studerende på GLOMAS. Det var meget interessant at høre hvordan det gribes an og hvordan det har en indflydelse på de studerenes færden i musikmiljøet fremover. Det var meget inspirerende for også en fremtidig paneldiskussion om hvilken rolle musiketnologien kan spille på alle uddannelsesinstitutioner, hvor musik spiller en rolle.


5. november 2018

 

 Simona Neeva Zanini and Divya Chandran

 

Lecture demonstration on Bharata Natyam  Indian Classical Dance: the story of an art which has its roots in the mists of time.

Paneldebat om UNESCOs kulturkonventioner i KB

Balladesang og kædedans i Danmark v.Lene Halskov

Mads Kjøller-Henningsen spiller og fortæller om den nye generation i dansk folkemusik

Copyright ©  All Rights Reserved